Den senaste månaden har vi två nya uppfödare på guldhamster i föreningen.

Julia Järlebark med uppfödarnamnet Capsicums
Hon finns i Göteborg

Sara flykt med uppfödarnamnet Ellrose
Hon finns i Gävle

Grattis önskar Svenska hamsterförenignen med gerbilsektion.

Läs hela inlägget »

Snart är det dags för utställning i Skillingaryd!

Var: Skillingaryd Bygdegård
När: 16 november

Vi behöver hjälp i form av handlers, caféansvariga m.m. Skulle du vara intresserad av att hjälpa till kan du mejla till styrelsenshf@hamsterforeningen.se

Vill du läsa mer om utställningen eller anmäla dig så kan du göra det via länken nedan:
INFO OCH ANMÄLAN

Anmälan stänger nu på söndag den 10 november.

Hoppas vi ses där!

Läs hela inlägget »

Härmed kallas medlemmar i Svenska Hamsterföreningen med gerbilsektion till ett fyllnadsval

Extra fyllnadsval har utlysts av styrelsen i Svenska Hamsterföreningen.
Vill du nominera till någon av posterna (ordförande och/eller ledamot), maila valberedning@hamsterforeningen.se
För att göra arbetet enklare för vår valberedning önskar vi att nomineringar kommer in så snart som möjligt.

När: 28 September 2019
Plats: Nyköping i samband med SM och utställning. Adress: Tuna Församlingshem, Iduns väg Nyköping.

Tid: I samband med lunch, ca 13:00

Dagordning:
• Mötets öppnande
• Val av ordförande och sekreterare för mötet
• Val av justeringsmän
• Justering av röstlängd
• Val av ordförande
• Val av ledamot
• Mötet avslutas
Endast betalande medlemmar kan delta på mötet. Medlemmar över 16 år har rösträtt.
Väl mött!

Hej kära medlemmar!
Tyvärr måste styrelsen komma med det tråkiga beskedet att vår ordförande Susanna Rockner och ledamot Sara Åkerlind Johansson har avgått pga personliga skäl.
Detta gör att styrelsen är utan ordförande och att det saknas en ledamot. Vi behöver därför ha ett fyllnadsval och det kommer vi ha den 24:e augusti på Solvalla, i samband med vår utställning på Djurens Helg. Separat inbjudan samt dagordning kommer.
Valberedningen behöver ha hjälp att få nomineringar till posten för ordförande samt en ledamot.
Vet du någon som kan axla ansvaret och vara föreningens ansikte utåt? Det är en fördel om personen har erfarenhet av styrelseuppdrag sedan innan. Hör av dig till valberedningen, Sara Margareta Flykt och Maria Ohlsson på valberedning@hamsterforeningen.se
Styrelsen kommer fortsätta att jobba framåt för föreningen och våra medlemmar så allt ska bli så bra som möjligt. Om ni har några funderingar eller frågor så kontakta oss gärna på våran styrelsemejl - styrelsenshf@hamsterforeningen.se

Läs hela inlägget »

I och med de nya besluten gällande prefix vid registrering har styrelsen diskuterat vidare och kommit fram till följande:

-Nu tillåter vi endast prefix tillhörande föreningens registrerade uppfödare i våra Facebook grupper.
-Prefix inom parantes är inofficiella. De existerar i stamboken, på stamtavlor och på papper, men kommer inte användas vid officiella sammanhang. Vid officiella sammanhang (tex utställning och vid presentation av resultat) kommer endast djurets namn att användas.

Läs hela inlägget »

Vi har börjat fylla på med fler datum förkommande utställningar, planerade sedan länge, men lokal är inte helt färdigt för samtliga, så ni får invänta mer info som kommer med tiden.

Läs hela inlägget »

Gerbilutställning i Risby, Björklinge den 16 juni. Mer info kommer längre fram.

Läs hela inlägget »

Styrelsen för 2019 ligger nu ute. Här hittar du den. Kontaktsidan är också uppdaterad och ytterligare kontaktinfo kommer tillkomma under de närmsta veckorna.

Läs hela inlägget »

Vi har skapat ett formulär som ni fortsättningsvis använder er av för att registrera era djur.

Läs hela inlägget »

I samband med årsmötet den 2 Februari, erbjuder vi alla intresserade att få sin hamster/gerbil bedömd. Vi kommer att erbjuda, gerbil pet, dvärg/guld-standard/Pet.

Domare kommer att presenteras varefter vi får in intresseanmälan från våra domare.

Anmälan kommer att ske på plats och varje domare bedömer bara ett visst antal djur/domare, domare väljer själv hur många djur de dömer och vilken art.
Mer info om detta följer. Cert/Ck/A kommer att delas ut, dock ingen prisutdelning.
Man kommer att kunna anmäla direkt efter årsmötet, papper finns på plats.
** Inga föranmälningar tas emot!

Det kommer kosta 20 kr/djur för både PET och standard.

Se till att ta ha regnummer på djuret som döms så det kan föras in i systemet. Stamtavlan behöver du inte ha med, men för att anmäla så krävs regnr.

Vid frågor, maila: Linda Kaufeldt eller Emilia Rapp

Domare som dömer:
Linda Kaufeldt, Guldhamster standard.
Emilia Rapp, Dvärghamster/Guldhamster standard. Gerbil PET.
Jonna Bengtsson, Dvärghamster/Guldhamster PET.
Sara Åkerlind Johansson, Guldhamster PET.
Susanna Rockner, Guldhamster PET.
Nicolina Mossle, Guldhamster/Dvärghamster PET.
Elin Magnusson, Guldhamster/Dvärghamster PET.

Vår huvudsponsor:

Föreningen grundades 1982 av en grupp hamsteruppfödare.
Svenska Hamsterföreningen är en föreningen för dig som har guldhamster, dvärghamster eller gerbil och vill träffa likasinnade och gå på utställningar.

Alla som tycker om hamstrar och gerbiler är välkomna som medlemmar! SHF värnar om de olika hamster- och gerbilarterna och vill sprida kunskap om deras skötsel, utfodring och uppfödning. För närvarande saluförs fem hamsterarter och en art av gerbil (ökenråtta) i Sverige.