top of page

Hur du registrerar en titel
 

OBS! Du ansvarar själv för att titeln blir påförd på djuret. Detta görs inte automatiskt, förutom vid titelustsällningar, så som SM.

För att få använda titeln i officiella sammanhang (på stamtavlor, vid utställningar och vid annonsering) måste titeln registreras hos titelregistratorn. För att få titelregistrera ett djur krävs det att djuret är registrerat i SHF.

För att registrera en titel du vunnit:

  1. Använd dig av formuläret till höger.

  2. Registratorn kontrollerar om Cert/Ck/Excellent stämmer med de utgivna Cert/Ck/Excellent som finns för antecknade utställningar.

  3. Stämmer allt så markeras stamtavlan med titeln i Stamboken.

  4. När en titel uppgraderas, så stryks föregående titel, t.ex. Silverpet (Sp.) blir till Guldpet (Gp.).

  5. Ny stamtavla kan begäras av ägaren till självkostnadspris.

  6. Man kan köpa motsvarande rosett för den titel man har vunnit på utställning. Meddela i förväg att du vill köpa en rosett för en titel som du vunnit på en tidigare utställning, så att dessa hinner beställas.

72736712-AtulZ.jpg
71071083-p8RTS.png
71071084-CL4bH.png
71071085-vSVFe.png

För att få din titel inregistrerad, använd formuläret. Ett formulär/djur. Räkna med att det kan ta upp till 3 veckor innan det syns på djuret i stamboken.

Har du ställt dina djur i andra länder, så går det bra att tillgodoräkna detta, maila då bedömningssedeln till registrator@hamsterforeningen.se.

OBS! SM-titlar läggs in automatiskt.

Registrering av titel

 

Tack för din titelregistrering!

bottom of page